Матей Казийски дари 10 000 лв на "Пирогов"

Волейболният национал Матей Казийски дари премията си от 10 000 лева за третото място на Световната купа в Япония на Института за спешна медицинска помощ "Пирогов", съобщава "Монитор".

Състезателите на Мартин Стоев си разделиха около 150 000 лв., въпреки че първоначално беше обявено, че няма да вземат премии за класирането на Олимпиадата в Пекин. Играчът на италианския Итас Диатек (Тренто) заяви, че не иска пари за третото място в Япония и затова реши да ги дари на "Пирогов".

Това не е първият благороден жест на волейболните национали. През лятото отборът дари по 2500 лева на болницата във Велико Търново и на Военномедицинската академия, където беше спасен животът на пострадалия в катастрофа статистик Иван Контрарио.

През 2006 г. пък тимът подпомогна с 2000 долара "Пирогов", които бяха използвани за поправка на скенер. По време на мачовете от Световната лига в Куба миналата година отборът направи парично дарение на Онкологичната клиника в Хавана, като средствата отидоха за борба с рака при децата.

Капитанът Пламен Константинов също неведнъж е показвал, че е с голямо сърце. Той се включи в благотворителната инициатива "Българската Коледа", като приемаше обажданията на специален телефон в Народния театър "Иван Вазов".
Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини