Принцът заведе принцесата на бал с бяла лимузина, Хиените ги ескортираха. Фашинг!

Духовата музика свири, гражданите са строени в шпалир от двете страни на главната, там е голямо количество от полицаи. Мажоретките са отпред с изправените си гърбове, крайчетата на късите им полички подпърхват в такт, а после са Принсецата и принца, следвани от пъстра тълпа ангелчета и дяволи, циганка, всякакви изрисувани лица. Има и спяща красавица, Природа, още някакви красавици. Фашинг е това.

Там са и големите мотори. Страховити мъжаги в черна кожа и много желязо по нея, със зверски лъснатите им машини. Моторите ръмжат колкото сила имат. Шествието крещи с цяло гърло. Хиените са ескорт на принцесата и принца. В началото на Раковски ги чака бяла лимузина. Тя е за принца и принцесата.





Добре че е Общинска полиция с нейната кола. Бялата лимузина не запали, отвориха капаците на двете коли, развъртяха се Хиени и полицаи, проточи се кабел и хайде…Ескортът потегли гръмотевично пред бялата лимузина, цялото пъстро шествие след тях под звуците на духовата музика – нагоре по Раковски, към любимото училище.


Такова беше началото на 37-мия фашинг на ПГДЧ „Проф. Д-р Асен Златаров" в Хасково. Как продължава после можем да гадаем. Младежката енергия и сила на емоциите граници не признават, а карнавалът е точното място за развихряне. Някакви скептици по улицата коментират, че с всяка година участниците ставали все по-малко, а шествието далеч не така пъстро. Шествието си го биваше и врявата доказа, че от хасковската езикова знаят как да гонят злите духове и да спазят традицията.

Още снимки - в галерията: тук


Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини