Изграждат мрежа за мониторинг на делфини у нас

Изграждането на Мрежа за мониторинг на заседнали (изхвърлени на брега) делфини в България (Cetaceans Strandings Network - CSN) ще бъде обсъдено на работна среща в Поморие.

Инициативата е част от проект "Изграждане на Черноморски мрежи за мониторинг на изхвърлени на брега китоподобни", изпълняван от Черноморски Съвет за морски бозайници (международно НПО) и е подкрепен от Секретариата на ACCOBAMS (Споразумение за Опазване на Китоподобните в Черно и Средиземно море и съседния Атлантически регион).

От българска страна партньори са МОСВ, Зелени Балкани и Институт по рибни ресурси гр. Варна. В рамките на проекта се провеждат серия от срещи в различни страни - Украйна, Грузия, Румъния, България.

Срещата ще се проведе утре, 24 март, от 10 часа в НЦСР "Свети Георги" гр. Поморие. Лектори на срещата ще са Алексей Биркун и Сергей Кривокижин - международни водещи изследователи, работещи за проучването и опазването на китоподобните.

Покана за участие е отправена към различни държавни, общински, научни, военни и неправителствени структури имащи отношение към опазването на делфините, морето и морските екосистеми. Подкрепата и участието на всички тези институции ще допринесе за цялостното опазване и проучване на делфините.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини