Елиане Елиас - пиано, боса нова и неповторим джаз

Една изключително руса, симпатична, жива и талантлива бразилка пренесе публиката в зала 1 на НДК в страната на боса новата.

Елиане Елиас - пианистка, певица, композитор и автор на песни - поднесе много силен и майсторски издържан концерт в рамките на фестивала Sofia Jazz Peak.

Да види и чуе на живо талант от такова измерение си мечтае всеки любител на джаза.

Имахме удоволствието да чуем „най-добрата интерпретаторка на Жобим", както я наричат критиците не само в страната й, но и по целия свят. Думи, в които несъмнено всеки един присъстващ на концерта се убеди.

Прозвучаха най-известните композиции на легендарния Антонио Карлос Жобим в уникални аранжименти и импровизации.

За това дорпинесоха и съпровождащите музиканти на Елиане - басистът Марк Джонсън и барабанистът Джоуи Барън.

Всъщност те не само съпровождаха раздвижените й майсторски изпълнения, а имаха достатъчно възможности да демонстрират собствените си умения в импровизации от най-висока класа.

Истинско удоволстие бе да се наблюдава как музикантите се впускат в експерименти и си подават закачливо различни мизукални теми.

Елиане изненада познавачите на джаза, като изпълни две песни от най-новия сиалбум, посветен на Бил Еванс. Тя сподели с публиката, че това са последните му композиции, които тя е имала честта да получи малко преди смъртта му.

И по думите й ги изсвири точно така, както ги е записал легендарният пианист.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини