Птица ли е, самолет ли е или облак? Flogo

Детската страст към сапунените мехури и зяпане на облаците намери ново, свежарско и разбира се - рекламно приложение. Какво ли не измислят американците. Сега си направиха рекламни облаци. Нарекоха ги Флого (Flying Logo?)

Компания използва машини за изкуствен сняг за създаването на летящи реклами и надписи от сапунена пяна, получена с по-леки от въздуха газове, напр. хелий. Формата на рекламния облак може да бъде всякаква, включително главата на Мики Маус, какво по-американско.

Дизайнерите използват специален софтуер, за да направят шаблон, който поставят поставят в сноу-машина, така че да придадат на пяната точната форма.

Флого са големи 2x1 фута (1 foot = 30.48 см), в зависимост от атмосферните условия летят няколко мили изпълвайки небето в течение на няколко минути или часове. Издигат на височина до 6000 метра набъбвайки до размер 90-150 метра.
Машината за изкуствен сняг бълва ново Флого на 15 секунди. Наемането и за ден струва около 2500$.

Компанията, предоставяща необичайната атракция твърди, че Флого са безопасни за околната среда, а за самолетите преминаването през Флого не е по-различно от летенето през облак, даже и да попадне в реактивния двигател.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини