Крака за милиони

В Лос Анжелис на 86 години почина холивудската актриса Сид Чарис, съобщава The New York Times. В зората на цветното кино тя изгрява с участията си в легендарните мюзикъли „Пея под дъжда" с Джин Кели и „Музикалният фургон" с Фред Астер.

Освен с големия си талант и грацията си като балерина Сид Чарис става популярна с дългите си крака, застраховани от кинокомпаниите за миниони долари. Злите езици приписвали именно на този факт стремителното и изкачване на холивудските върхове. В действителност славата идва при калифорнийската балерина след участията и в многобройни слабо известни филми.

Първото и появяване на екрана е под името Лили Норуд през 1943 год. Във филма "Something to Shout About". Пак тогава играе балерина в лентата „Мисия в Москва", в която даже не изписват името и

Едва 10 години по-късно на Сид Чарис и се усмихва щастието да изиграе главната роля в „Пея под дъжда". Мюзикълът е създаден по дузина стари песни, написани за различни бродуейски спектакли. Танцовите изпълнения на Сид Чарис и Джин Кели до днес си остават ненадминат образец в жанра.

През 1953 год. Излиза „Музикалният фургон, където актрисата пее и танцува с Фред Астер – актьорът с най-съществен принос и присъствие в жанра мюзикъл.. Пет години по-късно двамата отново си партнират в „Копринени чорапи". Чарис винаги говори с възхищение за съвместната им работа с Фред Астер.

През 1992 год. се състои позакъснялия бродуейски дебют на Сид Чарис в мюзикъла
"Grand Hotel", в който тя играе застаряваща балерина.

„Мисля, че танцувайки, преди всичко влизам в роля. За мен това е главното в танца. Това не са просто танцови стъпки" – казва Сид Чарис.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини