Sony все пак работят по PSP телефон

MarketingWeek.co.uk съобщават, позовавайки се на "неназовани вътрешни източници", че Sony водят преговори с Ericsson за създаването на телефон, издържан в стил PlayStation Portable. Въпреки че двете фирми съвместно произвеждат телефони под марката Sony Ericsson, марката PSP е собственост само на Sony, поради което ексклузивните права за подобен телефон ще принадлежат само на японците.

Според Gizmodo.com устройството ще бъде с марката PlayStation – по аналогия с музикалната серия Walkman и серията камерафони Cyber-shot. Като евентуална дата на поява на устройството на пазара се назовава следващата Коледа. В геймърския телефон Sony Ericsson PSP ще бъдат интегрирани някои функции на портативната конзола PSP. Също така е известно, че телефонът ще може да се свързва с конзолата чрез Wi-Fi.

Според други слухоне, Sony никак не са доволни, че някога са позволили на партньорите си от Ericsson да използват марките Walkman и Cyber-shot, така че e възможно устройството да не носи името на популярната конзола. Едно е факт - фирмата е патентовала устройство с такива характеристики, а наскоро представи и първия геймърски телефон от серията Fun (F-series), наречен F305.
Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини