Социалисти дават Борисов на ДАНС и ОЛАФ

От левия Дискусионния клуб за социална местна политика (ДКСМП) ще депозират в понеделник в ДАНС, прокуратурата и ОЛАФ материали за злоупотреби, извършени от кмета на столицата Бойко Борисов, неговия заместник по транспорта Велизар Стоилов и от ръководството на "Столичен автотранспорт" ЕАД. Това съобщиха Николай Белалов, председател на клуба и Борис Цветков, секретар на ДКСМП.

Сред материалите за злоупотреби е 39-минутен аудиозапис, на който се чуват гласовете на общински съветници, Велизар Стоилов и транспортни предприемачи. На срещата е бил определен оператор на автобусна линия 72. От ДКМСП смятат, че този запис потвърждава практиката конкурсите за автобусни линии в София да бъдат предизвестени, като се обслужват интересите на заинтересовани фирми. Според левия клуб спечелилите конкурсите превозвачи за 15-те автобусни линии за 2007 година са финансирали миналогодишните предизборни кампании на ГЕРБ.

"Ние настояваме Бойко Борисов да се извини на всички столичани, които гласуваха за „генерална промяна" на модела Софиянски, а вместо това получиха модела „Борисов" с кадрите на Софиянски, заявиха от клуба. За пореден път настояваме за уволнението на Велизар Стоилов, искаме отмяна на конкурса за 49 автобусни линии и разследване на всички конкурси, за които е отговарял Велизар Стоилов, допълниха от ДКСМП.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини