30 дка продадени с фалшив подпис на Борисов

Още два нови парцела в идеалния център на София са продадени с фалшив подпис на Бойко Борисов.
Измамата е станала по познатата схема с Петър Драшков - брат на уволнения зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков. Това е потвърдил за в. "24 часа" районният прокурор Иван Петров, който с криминалисти от МВР разплита далаверата, предаде БЛИЦ.
Общината е загубила нови 2.5 и 14 дка. Те се намират в идеалния център на София и на този етап не са застроени. Собственик е 67-годишна жена. Тези сделки-менте, както и предишната за 14 дка в кв. "Стрелбище", са вписани от един съдия.
Има още 5 такива парцела и затова отидох при Велчев, каза столичният кмет Бойко Борисов.
"Съвместно с екип на Икономическа полиция сега разплитаме измамите. Предстоят още проверки", поясни Иван Петров.
Общият размер на заграбеното с фалшифицирани документи вече надхвърля 30 декара, а пазарната му стойност е за няколко десетки милиона лева, твърдят експерти от кметството.
Според източници на "24 часа" манифактурата за кражби на празни терени с подправен подпис на Борисов е организирана от бившата деловодителка в архива на районния съд Даниела Малинова, известна като Дани Пачката, и скандалния адвокат Стефан Конакчиев. Пред май двамата бяха арестувани от криминалисти на Шесто РПУ за престъпления с имоти на софиянци, а в офиса на юриста бяха открити печати на общините Витоша, Триадица и Възраждане и копия от лични карти на граждани.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини