Историческият музей започва работа на 27 юни след 6-месечен ремонт

Историческият музй в Димитровград ще отвори врати за посещение в понеделник, 27 юни след близо 6 - месечен ремонт. Датата не е случайно избрана. На 27 юни е била открита и първата експозиция в музея преди години. Припомняме, че от началото на януари 2016 година в бившия дом на техниката стартираха ремонтни дейности по проект, свързан с цялостното обновяване на сградата.

Старт на проекта бе даден през октомври, общата му стойност бе над 1 000 000 лв. Финансирането е по линия на т.нар Норвежки фонд. Външно саниране на сградите, вътрешен ремонт, изграждане на външен асансьор от южната фасада на сградата, подмяна на дограма, а също и реконструкция на покрива бяха част от дейностите. Те включваха и подмяна на отоплителната и ел.инсталация, както и ВиК инсталацията.

На 6 юни Градска библиотека "П.Пенев" също започна работа след приключване на строителните дейности вътре в сградтата. В момента върви ремонт на фасадата на ОП Детски и младежки център, като се подменят догради и се прави външно боядисване. Предстои обновяване и на лятната читалня.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини