Eксперимент потвърди влиянието на дълбокото деколте за получаване на работа

Снимката в резюмето може да вдигне 19 пъти шанса на жената да стигне до интервю, ако е с дълбоко деколте.  Този извод правят френски учени, които за публикували и доклад н а конференция в Бристол, съобщи The Daily Telegraph.

Севаг Кертечян (Sevag Kertechian) от Сорбоната направил експеримент с  две жени, които си приличали външно и имали еднакъв опит и умения в продажбите и счетоводството. Но в резюметата снимките им били в различно облекло - с висока яка или с дълбоко деколте.

За три години всяка от тях изпратила резюмето си за 200 вакантни работни места, поравно  - 100 в сферата на продажбите и 100 в счетоводството. Резюметата с деколте довели до повече покани за интервю - с 62 повече в подажбите и с 68 - в счетоводството.

Макар че работата в сферата на продажбите предполага общуване с клиенти, а счетоводството - само с колеги, даже във втория случай кандидатките с откровено облекло получават повече внимание. Резултатите изглеждат шокиращи и неприятни, но не може да се каже, че са неочаквани, казва Кертечян.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини