Архитектурна фотография от Полша подредиха в изложба

    Снимки на значими обществени сгради в полските градове Варшава, Краков, Познан и др. представя открита снощи изложба в зала "Асен Крайшников" в Димитровград.

    Музеи, концертни зали, спортни съоръжения, учебни заведения, които са  новопостроени или реконструирани обекти са разположени върху 20 плаката. Те са запечатани от популярни полски архитектурни фотографи. Проектът на изложбата е дело на популярния  графичен дизайнер Едгар Бонк и неговия екип, а към снимките ще има кратък текст, написан специално от полската съвременна писателка Силвия Хутник. Снимките ще останат в зала "Асен Крайшников" до 20 юли.

    Изложбата под надслов “Полска архитектура” откри Анелия Радева от КДК и Димитър Русев от Джаз трио Димитровград. Русев напомни, че експозицията гостува тук благодарение на Полския институт. Тя е посветена и на 30-годишния юбилей на Джаз триото, който се навършва тази година.

    При откриването на изложбата поздравления и подаръци за рождения си ден получи председателят на КДК и шеф на комисията по култура към Общинския съвет Гроздан Грозев. Вечерта продължи с концерт на Акустично джаз трио и приятели.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини