ФК Димитровград започна предсезонна подготовка

    Предсезонна подготовка започна днес представителния тим на ФК "Димитровград 1947". Футболистите се събраха за първа тренировка на стадион "Миньор". Треньорът Христо Георгиев сподели, че предстоят две контролни срещи с отбора на Свиленград и две с тима на Раднево, но дати не са уточнени. Разговори са водени с ръководствата на двата клуба.

    "Целта е същата като миналата година - налагане на млади футболисти, които не са много в момента. Част от младите попълнения нямат желание да играят, други имат амбиции да продължат с учението си. Конкретни цели за класиране нямаме поставени в момента", коментира Георгиев.

    От ръководството на клуба заявиха още, че засега няма да има промени в основния състав. Няма и футболисти обявили, че ще напускат отбора. Не се предвижда привличането и на нови имена от други отбори. Леки финансови корекции в посока надолу са сред новите условия за футболистите през тази година. До края на седмицата те трябва да решат дали промените ги удоволетворяват.

    "За никой не е тайна, че всеки един отбор във В група има финансови проблеми. Досега ръководството на клуба се справя и единствената ни помощ е от Общината. Спонсори все по-трудно откликват", допълни треньорът.

    Първенството във Югоизточна В група започва в средата на месец август. Тази година ФК "Димитровград" завърши на пето място в крайното класиране, а миналата отборът зае трето място.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ni
      nikolay
      3 -1
      09:12, 13 юли 2016
      Какъв треньор може да е този Георгиев? Скръстил ръце, татусите "лепнати", брадясал по новата мода и ще ми говори за футбол!
    Последни новини