Болницата в Димитровград излезе на печалба от 12 години насам

    МБАЛ "Св.Екатерина" - Димитровград излезе на печалба, това посочват финансовите отчети за последните 5 - 6 месеца, съобщи зам.управителят й Валенти Палашев. Тя е в размер на 120 000 лв. Това се случва за пръв път от 2004 година, посочи той по време на общественото обсъждане за рефинансирането на заема за тукашната болница.

    "Това не означава, че ние сме направили нещо кой знае какво, увеличили сме приходите, само за миналата година те са с около 200 000 лв. по клинични пътеки. Намалили сме значително и разходите, оптимизираме всеки лев, които влезе в болницата и той се разходва правилно", коментира още Палашев.

    Заяви, че има недоволство сред работещите, тъй като продължава да има забавяне на заплатите и те се изплащат в непълен размер. Според Палашев, хората разбират, тъй като трябва да се погасят най-напред натрупаните в годините назад задължения. Към момента те са в размер на 1 700 000 лв.

    Палашев информира и за възможността да бъдат обединени в един блок всички отделения на МБАЛ "Св.Екатерина". В момента Детско и Нервно отделение се намират в отделна сграда над тази на болницата.

    Няма нови лекари, постъпили на работа в тукашното здравно заведение, но заетите там са достатъчни за покриване на здравните стандарти, коментира още Палашев. Като положителна насока отчете и работата на новия скенер, който спестява разходи на пациентите от Димитровград. С подкрепата на общината ремонт е бил направен и на подземния етаж в МБАЛ, който е бил наводнен от години и е ставал развъдник на комари.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    Последни новини