Ожесточена битка за призовите места на турнира по плажен волейбол в Димитровград

Изображение 1 от 5

    Изиграха се полуфиналите и финалите на турнира по плажен волейбол в Димитровград

    През уикенда на игрището на димитровградския басейн се проведе 4-тото поред издание на плажния турнир по волейбол “Раковски бийч волей“.

    Участниците бяха разпределени чрез жребий в две групи по 5 двойки. Срещите се играха на принципа всеки срещу всеки, с цел любителите да понатрупат мачове и да поиграят повече. Така на полуфиналите продължиха първите две двойки от всяка група.

    След оспорваните срещи в групите, играни в събота през деня и неделя сутрин, дойде ред и на дългоочакваните финални срещи.

    В първия полуфинал сили премериха Дафинов/Бонев и Реджебов/Димитров. Реджебов и Димитров се наложиха с тежък тайбрек над миналогодишните шампиони на турнира и гарантираха мястото си на финала.

    Във втория полуфинал, Димитров/Бирбочуков надвиха с 2:1 много трудно гостите ни от София – Калинков/Петров.

    За престижното трето място се бориха двете двойки, загубили в полуфиналите. Макар и шампионите от миналата година да не станаха първи, те победиха категорично противниците си в битката за бронза.

    С много труд и усилия Димитров и Бирбочуков надвиха Реджебов и Димитров в ожесточената битка за първото място.

    Организаторите на турнира бяха предвидили интересни игри с награди за публиката. Всички участници, които се качиха на почитната стълбичка , получиха грамоти, медали, купа и парични награди.

    Жаклина Иванова за Dimitrovgrad.BGvesti.NET

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини