100 човека наети в новия завод на "Язаки", заплатите - средни за бранша

    В новостроящия се завод на „Язаки България“ край димитровградското село Крепост вече са наети на работа 100 човека. Информацията изнесе на среща в Областна администрация днес мениджърът „Човешки ресурси“ на компанията Десислава Николова. Тя бе организирана от Областния управител Станислав Дечев, припомнят от пресслужбата на администрацията. 

    „След три години, когато се очаква пикът на производството на авточасти в „Язаки“, тук ще работят 3000 човека. До тогава ще бъдат наемани специалисти и работници поетапно, като приоритет за фирмата е наемането на хора от региона“, заяви Десислава Николова. От „Язаки“ гарантират заплати в размер на средната заплата в машиностроителния бранш за регион Хасково.

    Сред социалните придобивки за работещите там са транспорт, храна, работно облекло, безопасни условия на труд, гарантирано обучение и възможност за израстване в кариерата. Едно от най-атрактивните предложения към заетите в завода е възможност за пътуване до Япония. То е за семействата с деца на възраст 13-14 години. Всяка година група деца посещават за една седмица Япония като гости на „Язаки“. Тази година от завода в Ямбол до Страната на изгряващото слънце са пътували шест деца.

    „Дуалното обучение и ориентирането на образованието към интересите на бизнеса са ключът към осигуряването на кадри и ние вече сме направили първите стъпки в тази насока“, увери Областният управител на Хасково Станислав Дечев. В хасковски регион има достатъчно добри училища, които могат да подготвят кадри за бъдещите заводи в областта, категорични бяха и представителите на регионалния образователен инспекторат.

    От „Язаки България“ увериха, че към този момент наемат инженерни кадри и се съсредоточават предимно върху специалисти от Хасковска област. Масовото наемане на работници ще бъде през март следващата година. „Регионът има кадрови потенциал, който ние ще разгърнем“, категорични са от фирмата-инвеститор.  

     

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини