16 °C

100 човека наети в новия завод на "Язаки", заплатите - средни за бранша

  В новостроящия се завод на „Язаки България“ край димитровградското село Крепост вече са наети на работа 100 човека. Информацията изнесе на среща в Областна администрация днес мениджърът „Човешки ресурси“ на компанията Десислава Николова. Тя бе организирана от Областния управител Станислав Дечев, припомнят от пресслужбата на администрацията. 

  „След три години, когато се очаква пикът на производството на авточасти в „Язаки“, тук ще работят 3000 човека. До тогава ще бъдат наемани специалисти и работници поетапно, като приоритет за фирмата е наемането на хора от региона“, заяви Десислава Николова. От „Язаки“ гарантират заплати в размер на средната заплата в машиностроителния бранш за регион Хасково.

  Сред социалните придобивки за работещите там са транспорт, храна, работно облекло, безопасни условия на труд, гарантирано обучение и възможност за израстване в кариерата. Едно от най-атрактивните предложения към заетите в завода е възможност за пътуване до Япония. То е за семействата с деца на възраст 13-14 години. Всяка година група деца посещават за една седмица Япония като гости на „Язаки“. Тази година от завода в Ямбол до Страната на изгряващото слънце са пътували шест деца.

  „Дуалното обучение и ориентирането на образованието към интересите на бизнеса са ключът към осигуряването на кадри и ние вече сме направили първите стъпки в тази насока“, увери Областният управител на Хасково Станислав Дечев. В хасковски регион има достатъчно добри училища, които могат да подготвят кадри за бъдещите заводи в областта, категорични бяха и представителите на регионалния образователен инспекторат.

  От „Язаки България“ увериха, че към този момент наемат инженерни кадри и се съсредоточават предимно върху специалисти от Хасковска област. Масовото наемане на работници ще бъде през март следващата година. „Регионът има кадрови потенциал, който ние ще разгърнем“, категорични са от фирмата-инвеститор.  

   

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 27.05.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Направете така днес, че от всяко нещо, което научавате да извличате нещо полезно за личното си усъвършенстване. Денят ви ще е наситен с емоции, повечето приятни и повод за това ще е работата ви и свързаните с нея хора. Успявате с всеки да намерите общ език и това значително улеснява общуването ви. Контактите, които ще осъществите днес ще са ви от голяма полза за в бъдеще.
  27 май 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отговорността на работното място днес ще е голяма, тъй като вие ще трябва да взимате решенията по определен въпрос. Естествено можете да разчитате на способността си разумно да преценявате ситуацията, но не подценявайте и съветите на хората около вас. Постигате впечатляващи резултати в нова област, за която дори не сте и предполагали.
  27 май 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не пестете труда си, усърдието ви ще се възнагради с професионални успехи и приятни емоции. В обкръжението ви има някой, който е с добри намерения и таи надежди към вас. Дайте воля на желанието си да разпуснете и да наситите душата си с приятни изживявания. Пазете се от настинка, не стойте на течение.
  27 май 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Професионалните ви изяви днес ще повишат популярността ви и направят възможно по-бързото ви издигане в йерархията. Ще се съобразяват с решенията ви, което означава и по-големи отговорности. Вие от своя страна ще положите усилия, за да се приспособите към новите условия. Приятна изненада от скъп на сърцето ви човек.
  27 май 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Новите идеи, които господстват на работното ви място напоследък няма да подминат и вас. Наистина има с какво да допринесете в тази област, но ще трябва да изложите по-обосновано вижданията си. Не се надявайте че първоначалните отзиви ще бъдат блестящи. Ще трябва да си извоювате нови позиции. Получавате пълна подкрепа от близките си.
  27 май 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Въоръжете се с търпение при работата си днес, само така ще успеете да изпълните плановете си за деня. В личен план няма за какво да се притеснявате. Вашият партньор се отнася с разбиране и подкрепа към нещата, които ви вълнуват. Намерете повече време за него. Вечерта ще имате възможност да проведете отдавна отлаган разговор.
  27 май 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Делови причини могат да променят плановете ви за деня. Решаване на финансов въпрос ще ви направи активни, но случаят не е за изпускане. Амбицирани сте да дадете всичко от себе си, осигурявайки си по-добра печалба. Близките ви ще поемат от грижите по дома, предвид заетостта ви.
  27 май 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Околните ще ви изненадат приятно и по елегантен начин. Ще погледнете от друг ъгъл на проблемите на близките си и може би ще намерите добро решение за тях или поне ще ги накарате да се замислят. Дайте шанс на човек, към когото сте резервирани. Моментът е подходящ да се сдобрите.
  27 май 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нетърпеливи сте да споделите идеите си с хората, с които можете да ги осъществите. Денят ще ви предложи изненади, от вас зависи те да са приятни. Не бързайте да давате оценка на нечии труд, запазете мнението си за по-късно, когато резултатите ще са вече известни.
  27 май 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Вълнувате се прекалено много от предстоящо събитие, и се задоволявате да правите само незначителни неща. Чувствате се объркани и неспособни да вземете сами важно решение. Спасението е не да отбягвате околните, а да споделите с тях тревогите си. Ще се изненадате колко много ще ви помогнат.
  27 май 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Можете да получите доста добра оферта за работа днес или пък очаквайте благоприятно развитие на професионалните си дела. Всичко свързано с работата ви днес ще бъде положително. Материалното изражение на благоприятното стечение на обстоятелствата също е внушително. Може би днес ще успеете да покриете дълговете си(доколкото ги имате) и да си позволите позабравени удоволствия.
  27 май 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Консултирайте се по делови въпроси, ако информираността ви не е достатъчна, за да не допуснете грешки. Не режете мостовете с онези, с които пътищата ви се разделят. Някога отново пак ще се срещнете и ще продължите заедно напред, такава е съдбата ви. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи.
  27 май 2020
  Последни новини