НАП затвори 15 супермаркета на една верига по морето

15 супермаркета на една и съща верига са запечатали инспекторите от НАП-Варна в четвъртък вечерта. Стоки менте за 2 млн. лв. са конфискувани по Черноморието.

От затворените магазини 11 са в курорта "Златни пясъци“, а четири - в "Албена", съобщиха от НАП във Варна.

Всички са от една и съща верига супермаркети, регистрирани на три отделни дружества. 

До крайната мярка се е стигнало след предприети действия от страна на НАП-Варна по обезпечаване на вземания чрез запор на парични средства от каси в обектите. И трите дружества имат задължения към НАП в големи размери. 

Въпреки че дневните обороти във всеки от обектите надхвърлят средно 7000 лева, задълженията към бюджета не се погасяват. След първоначалните изземвания на оборотни средства от касите, длъжниците прехвърлят стопанисването на обектите на новорегистрирани дружества, без задължения, но с едни и същи собственици. 

Целта е да се избегне плащането на данъци и осигурителни вноски.
Във всичките търговски обекти продължава пълна инвентаризация на стоките. Служителите в обектите не са назначени на трудови договори, а по договори за "лизинг“ – т. е. назначени към едно от дружествата, те биват преотдавани на другите дружества, разкриха данъчните. 

Инспекцията по труда е уведомена за предприемане на действия, за да бъдат защитени правата на работниците. 

След среща с ръководството на НАП-Варна управителят на дружествата е поел ангажимент за погасяване на всички просрочени задължения в най-кратък срок. 

"Играта на криеница с НАП води до налагането на такива крайни мерки. До края на летния сезон ще бъдем безкомпромисни към всяко умишлено нарушение на данъчните закони“, закани се шефът на НАП Варна- Милена Колева. 

Конфискуваха стоки менте за 2 млн.

Стоки, имитиращи известни търговски марки, чиято стойност е 2 милиона лева, са конфискувани по черноморските курорти, информира МВР. 

В курорта "Златни пясъци" са иззети близо 250 флакона с парфюми, 400 чифта слънчеви очила, шапки, хавлии и шалове, чорапи, тениски, потници, дамски чанти и портмонета. Стойността им е близо 500 000 лева. 

Единият от обектите не за първи път попадал в полезрението на полицията. При инспекция през миналия летен сезон от магазина отново били открити и иззети множество стоки менте.

По Южното Черноморие служителите на реда са иззели стоки за около 1 500 000 милиона лева, носещи логото на защитени търговски марки без необходимото разрешение от притежателя им. Проверките били в Слънчев бряг. Открити били около 7000 чифта маратонки и обувки.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини