Финансират разкопките край Светилището на нимфите в Каснаково

    Финансиране на разкопките край Светилището на нимфите и Афродита в Каснаково догодина обеща по време на проведен в Хасково днес бизнес - форум министърът на културата Вежди Рашидов. Такова ще бъде осигурено и за друг археологически обект в региона - Глухите камъни край Любимец. Между 200-300 хиляди лева ще бъдат отделени през 2017 г. за консервация и реставрация на Александровската гробница, поясняват в съобщение от Областна администрация - Хасково. Областният управител Станислав Дечев бе домакин на 14 –тата дискусия от националната кампания „Да! На българската икономика” на тема: Да! На българските региони – Хасково"

    Форумът бе организиран от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и вестник "Стандарт". В дебатите, освен министъра на културата Вежди Рашидов, участваха председателят на КРИБ Кирил Домусчиев, депутатът от ГЕРБ и председател на енергийната комисия Делян Добрев, зам.министърът на МРРБ Николай Нанков, изпълнителният директор на българската агенция за инвестиции Стамен Янев, Румен Порожанов- изп.директор на ДФ“Земеделие“, кметове на общини от региона и др.

    Но време на срещата стана ясно, че пътят, свързващ Симеоновград, Александрово и Хасково ще бъде заложен за ремонт догодина. С това се ангажира зам. министърът на МРРБ Николай Нанков. За ремонта на отсечката има осигурено финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Нанков заяви, че в момента се извършват текущи пътни ремонти в Хасковска област на стойност около 13 млн.лева.

    Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев подчерта, че от бизнес-организацията имат традиция да настояват за изпълнение на дадените обещания от властта. Затова със задоволство отчете, че над 90 % от обещаното пред КРИБ , се изпълнява от управляващите.  

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини