Започна изграждането на паркинг на мястото на бившия всекидневен пазар

    Започна изграждането на паркинг на мястото на т.нар.всекидневен пазар на ул."Елин Пелин" в Димитровград". През месец март павилионите, които се намираха там бяха освободени от търговците. В началото на месец май съоръженията бяха съборени, а по-късно мястото бе подготвено и изравнено.

    В момента работници оформят паркинга и се поставят бордюри. Мястото за коли ще има вход от източната страна и изход от западната. Предвидени са места за паркиране и от южния край. Заради ремонтните дейности затворена за движение е улицата, сръзваща Градска библиотека "П.Пенев" със сградата на централна поща..

    Новата придобивка се очаква да реши проблема с недостига на паркоместа на Зеленчуков пазар, който съществува от години. От Общината коментираха преди месеци, че новият паркинг ще е безплатен, а с платен вход ще стане този, намиращ се зад Балкантурист. Мястото е известно като сборна точка на нелегални превозвачи от кв."Изток".

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ии
      Иииии
      10 0
      14:11, 13 сеп 2016
      И така нелегалните превозвачи ще се преместят на новия и хубав паркинг и за нас гражданите ще остане платения зад Балкантурист.
    • 2
      Не
      Недялка Грозева
      0 0
      18:44, 14 сеп 2016
      Паркинга добре, има нужда.Но някой помисли ли за пешеходците и някой видял ли е какъв голям поток от хора има към зеленчуков пазар. Достатъчни ли са 3 плочки тротоар в посока към фурната, две от които са обрасли от храстите на "грижливите" стопани на съответната къща. От лявата страна отново наредихте паркинг,зад т.н.рашовия магазин,колите дават назад за маневра, хората вървят по шосето и на два пъти съм свидетел на леки нещастни случаи.Защо не се сложат трайни ограничители, за да могат хората да минават спокойно, а защо не и пешеходна пътека на подходящо място в този район.И за пореден път питам толкова ли е нужен там този магазин за авточасти, който заема толкова ценно място да обикаляме и него???
    • 3
      Ии
      Иииии
      0 -2
      13:53, 15 сеп 2016
      Е това вече е прекалено, какво Ви пречи магазина? Ами ако искате и фурната, цветарския магазин и другите, че и къщите да къборят за да минавате по-спокойно.
    Последни новини