Одобриха 8 проекта за подобряване на междублоковите пространства в Димитровград

Станаха ясни одобрените проекти за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства в Димитровград в конкурса „За приветлива градска среда”. Общо 12 са били подадените предложения, от тях финансиране в размер до 5 000 лв. са получили 8 проекта, информират от Общината. Условието бе кандидатстващите да бъдат регистрирани по Закона за етажната собственост и да подадат своите предложения до края на месец август.

Одобрени за ремонт са детската площадка на "Билла" на ул."Лайпциг", детска площадка между ул. „Гео Милев” №3 и ул. Хасковска, междублоково пространство на ул. „Ем.Станев” до бл.№10, детска площадка на бул. „Хр.Ботев” зад бл.№34, детска площадка на бул. „Трети март” зад бл.№5, междублоково пространство на ул. „Кап.П.Войвода” до бл.№2, детска площадка на бул. „Ст.Стамболов” зад бл.№10, междублоково пространство на ул.„Захари Стоянов” до бл.№4, На тези места ще бъдат монтирани или подменени детски съоръжения, ще бъде поставена паркова мебел и оформени места за отдих.

Отпадналите 4 проектни предложения са съдържали строителни дейности, които не се финансират според регламента или са за площадки, които вече са ремонтирани в рамките на същия конкурс.

Предстои с домоуправителите да бъдат сключени договори за предоставяне на финансови средства в размер до 5 000 лв. за реализацията на проектите. Средствата ще бъдат предоставени от Общината, след приключване на всички дейности по проектите и приемане на работата от комисия, и отчитане на разходите с необходимите документи. Дейностите трябва да приключат до края на месец ноември.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини