Трайков: Вандализмът в Македония е наследство от комунизма

Днешните посегателствата срещу българското минало в Македония сапоследица от безродната политика на комунистическата партия през миналия век.

Такава позиция изрази кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков.  

Изявлението му беше провокирано от вандалския акт на македонския журналист  Миленко Неделковски, който счупи паметна плоча на български войници.  

„Появи се поредният македонистки гамен, този път поругал паметта на българските герои от Каймакчалан. Сигурно бързо ще възстановим паметната плоча и ще пуснем някоя дипломатическа нота, но истинският проблем е, че продължаваме да берем отровни плодове от безродната, антинационална политика на комунистическата партия.“ - написа Трайков в профила си във Фейсбук

Той допълва, че през 1944-1948 стотици хиляди българи от пиринския край самакедонизирани против волята си, хора са били измъчвани и избивани от съветските еничари.

„Чувал съм бабите и дядовците си, светла им памет, да шепнат за тези времена. И ако Тито и Сталин случайно не се бяха скарали, днес като нищо щяхме да укрепваме българо-македонската граница по билата на Рила и Родопите. 
Може би някога българите от Македония ще се върнат в лоното на българската нация, но преди това трябва самите ние да оставим в пренебрежимо малцинство феновете на сталинския Коминтерн и съвременните му издънки. И да изкореним корумпираната схема за даване на българско гражданство, толкова любима на нашите "патриоти".” – коментира Трайков.

По-късно пред журналисти Трайков допълни, че грозните удари срещу миналото са предназначени за настоящето днес.

„Говорим за страни, които търсят членство в ЕС или НАТО и ЕС и зависят от волята ни. Напомням това на министър  председателя, за следващата среща, когато говори с държавните ръководители на западните ни съседи, каза още кандидатът за президент на РБ Трайчо Трайков.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини