Телевизора си не давам

Жена от Казанлък предпочете да счупи телевизора си вместо да позволи на частен съдебен изпълнител да го продаде на търг.

До отчаяните действия Димитринка Наскова прибягва след като не успява да спре публичната разпродажба на вещите си, въпреки че в указания срок преди началото на търга е внесла 30% от дължимата от нея сума към ВиК, съобщи Нова телевизия.

Дъщерята Валентина Наскова разказва как "разни непознати" са влезли в дома им и са искали да им "вземат работите". Появата на съдебния изпълнител и трима кандидат-купувачи в дома й изненадва Димитринка Наскова. Жената показва документ, че е внесла част от дължимата сума, и настоява публичната продан на вещите й да бъде спряна.

Частният съдебен изпълнител Атанаска Пътникова обаче отказва. Аргументите й са, че вносната бележка е трябвало да бъде представена преди началото на търга. Пак тогава трябвало да бъдат оформени и документите за погасяване на остатъка от сумата.

Въпреки протестите на Димитринка, наддаването за двата й телевизора, микровълновата печка и част от мебелите започва. Наскова обвинява Пътникова в арогантно държание и непристойно за нейната длъжност поведение, защото си позволила да я блъска за да даде на купувача една микровълнова печка.

Съдебният изпълнител обаче твърди, че жената изгонила двама от купувачите, останал един, който участвал за три от вещите й, но жената ги счупила демонстративно, преди той да ги вземе. Така търгът е провален. Димитринка Наскова обмисля да пусне жалба в полицията срещу съдебния изпълнител, а Атанаска Пътникова възнамерява да й наложи глоба за изпочупените вещи.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини