Пет читалища в община Димитровград ще празнуват юбилеи през октомври

През месец октомври пет читалища в Община Димитровград ще празнуват юбилейни годишнини от основаването си. На 8 октомври началото ще постави читалище "Пано Ангелов" в село Брод, което отбелязва 90 години.  Празникът започва в 10:00 часа, ще бъде открита изложба, ще има представяне на книга за историята на селото и програма от певчески състави.

90-та годишнина отбелязва и читалище  „Пробуда 1926” в село Добрич. Празникът е насрочен за 15 октомври в читалищния салон на селото. Снимки от участия и награди на местните читалищни дейци, музикална програма и танцови изпълнения са подготвени за тържеството.

На 22 октомври ще празнува читалище „Просвета 1921” в Злато поле. То става на 95 години. Паралелно с това ще бъде отбелязана и 60-ата годишнина на певческа група „Златица” към читалището. Ще се отбележи и годишнина от основаването на детска група "Златополче". Ще бъдат отличени изявени читалищни дейци от Злато поле с грамоти и награди.

Богата програма са подготвили самодейците от читалището  в Ябълково, което навършва 145 години от основаването си. то е най-старото в общината и носи името на Христо Ботев. Тържествата там са от 26 до 29 октомври. Първият ден е посветен на славянството и Славянския дом, предвидени са театрална постановка, музикални и танцови изпълнения на гости и домакини.

На 29 октомври читалище ще празнува читалище „Просвета 1896” в  Меричлери, което стана на 120 години. Началният час на изявата е от 17:00 часа, ще бъде представена богата музикална програма от гостуващи колективи и представители на домакините.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини