Традиционното и модерното - акцент в седмицата на четенето в Езикова гимназия

    Националната седмица на чететено отбелязват и в Езикова гимназия "Д-р Иван Богоров" в Димитровград.Тя стартира с изработката на табла за учениците от 11 клас, върху които те поставят свои любими цитати и крилати фрази от любими книги.

    Днес в училищната библиотека бе организиран маратон на чететено. Гимназистите си припомниха откъси от книгите "Българи от старо време" на Л.Каравелов, "Чичовци" на Ив.Вазов, и фейлетона "Българи" на Чудомир. Финалът бе за откъс от "мисия Лондон" на Алек Попов.

    Акцентът тази година е диалогът между традиционно и модерно, целта е докато слушат тези откъси учениците да преоткрият себе си, да видят българското в неговата традиционна, смешна и прекрасна, дори и противоречива страна, поясни преподавателят по БЕЛ в гимназията Бистра Жекова. 

    Близо между 80 и 100 ученици се вкключват в тазгодишното издание на седмицата на четенето в Езикова гимназия. Инициативите продължават в четвъртък, 13 октомври с "Работилница по творческо писане". Предвидено е посещение на ученици от 8 и 12 клас на парк "Вапцаров", където ще има среща с поетесата Величка Петрова. Деца -творци също ще четат свои стихове, поясни Бистра Жекова.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини