Две читалища от село Добрич празнуват на 15 и 16 октомври

През двата почивни дни ще празнуват в димитровградското село Добрич. В събота - 15 октовмври 90 - годишнина от основаването си отбелязва читалище  „Пробуда 1926”. Празникът ще бъде в читалищния салон на Добрич, а в програмата ще вземат участие самодейни колективи от община Димитровград. Ще бъде подредена и изложба от участия и награди на читалищните дейци от „Пробуда 1926”.

В неделя в селото ще се проведе Второ издание на Националния фолклорен фестивал "С вяра в доброто и надежда в бъдещето", посветен на Св.Иван Рилски. Фестивалът е организиран от  НЧ "Нов път 2011". Откриването е от 9:00 часа отново в читалищния салон на Добрич.

В конкурсната програма заявка за участие са дали 30 колектива от региона и страната.Те ще се конкурират в разделите за изпълнения на автентичен и обработен фолклор, а също така и при танцовите и инструментални изяви. Начело на журито, което ще оценява самодейците е проф.Петър Льондев.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    За
    Запрянов
    4 0
    13:49, 15 окт 2016
    Читалищните "Фестивали" в с.Добрич се правят с прекомерно високата субсидия от 43 000лв.дадена от пристрастната общинска администрация и е за сметка на орязяната с 1/3 субсидия на читалището в с.Бодрово-оставено с 4000лв.и съкратена библиотекарка.Така за 2016г.бяха орязани субсидийте и на другите читалища от общината,зада се облагодетелствуват "ПОМАЗАНИТЕ" добрички читалища,правещи 5-6 курбана с нашите пари.
  • 2
    Йо
    йокин
    0 0
    17:56, 8 дек 2016
    Запрянов,запри се.пари за курбан,добричлии,си имат.сигур се сърдиш,щот не си поканен на софрата.
Последни новини