Започна ремонта на паркинга зад ресторант "Москва", правят го платен

    От седмица насам върви ремонт на паркинга зад ресторант "Москва"" в Димитровград. Мястото, което е известно като пиаца за нелегални таксита сега се реконструира. Предстои там да бъде поставена бариера и да се въведе платено паркиране, коментира кметът Иво Димов. Той припомни, че още преди няколко месеца е поел ангажимент да бъде решен въпроса с нерегламентираните превозвачи на това място. Ремонтът извършват от ОП "Благоустрояване".

    На предстоящата в края на ноември сесия кметът ще внесе докладна, в която се предлага да се въведе платнено паркиране в тази зона. Намеренията са първия половин час да бъде безплатен, за да може да се ползва от посетителите на Зеленчуков пазар. С преференции или абонаментни карти за паркинга ще разполагат и наемателите на маси на пазара, които желаят да ползват местата, допълни кметът.

    На сесията се очаква да има предложение и за въвеждане на платено паркиране по улицата между Зеленчуков пазар и сградата на пощата. Наблюденията на Общината са, че вечер местата за паркиране там са не са заети. Свободно ще могат да се паркират автомобилите единствено на новия паркинг, изграден на мястото на ежедневен пазар, който бе завършен в края на лятото.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини