Над 40 проверки извършили данъчни и полиция на Неделен пазар, въвеждат денонощен мониторинг

    Над 40 проверки са извършили данъчните и полицията на Неделен пазар в рамките на акцията, която започна тази сутрин на тържището. Тя е съвместна между служители на ГДБОП, Икономическа и охранителна полиция и данъчната служба, информират от пресслужбата на НАП.

    Операцията се ръководи от Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП,  като се преследява движението на т.нар турско и китайско карго, както и спазването на данъчното и осигурително законодателство. Извършва се и денонощен мониторинг на движението на стоки към и от пазара в Димитровград, като той ще продължи дни или седмици, допълват от НАП.

    Акцията е продължение на започналите по-рано през годината наблюдения и проверки на вносителите на стоки от Китай и Турция. От Приходната агенция отчитат, че само за 2 месеца след началото на контролните мерки основните фирми, занимаващи се с внос на стоки от Китай и Турция, са се увеличили платения от тях данък върху добавената стойност с близо 600 000 лв. Видео репортаж по темата - вижте тук !

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ма
      МАн
      6 -2
      19:43, 18 ное 2016
      Тази година има мн проверки. Защо ли? Май целта е да се затвори пазара. Кой тогава ще има далавера от това? Ами пак общината. Защо? Защото ще дадат под наем или продадат земята на пазара на някой като Дилян Пеевски.
    • 2
      Да
      Дали?!
      3 0
      21:14, 18 ное 2016
      Май се атакува родния град на новия президент.....
    • 3
      Ба
      Бай Куй(Кой)
      8 -1
      08:38, 19 ное 2016
      По селата е тихо и спокойно,не обират и не пребиват стари хора-МВР се справя отлично.По градовете също е тихо и спокойно,няма ало-измамници,нито дилъри на дрога,никаква битова престъпност-отново заслуга на МВР.По границата-тихо и спокойно-осигурена и пазена добре-с помощта и на ЖАНДАРМЕРИЯТА.Е как сега вкупом и МВР и ЖАНДАРМЕРИЯ и огромната армия от служители на НАП да не дойдат и да направят Пазара едно тихо и спокойно местенце....Януари е близо-промяната идва....
    Последни новини