3-годишна е най-малката участничка в конкурса "България танцува"

    3-годишната Паула Йорданова от Несебър е най-малкият участник в 11-ото издание на Националния конкурс „България танцува“. Той започва вчера в салона на Общински драматичен театър "Апостол Карамитев" и ще продължи до неделя. В тазгодишното издание се включиха 900 танцьори от над 30 формации в страната.

    Освен приз за най-малък участник, бяха раздадени и 4 специални награди. Едната от тях бе за Анжела Радева от денс център "Галаксико". Кметът Иво Димов връчи на сцената и 9 държавни стипендии на Министерството на културата за индивидуални изпълнители от 8 до 12 клас в стиловете класически, характерни и съвременни танци. Носители на повечето от тях станаха възпитаници на Националното училище по танцово изкуство в София и НУМСИ "П.Владигеров".

    Организаторите от Детски и младежки център и Община Димитровград тази година раздадоха и атрактивни призове Мини Мис и Мистър България танцува, както и Мис и Мистър България танцува. Първите награди спечелиха Сеана Николаева и Гейбриъл Делчев от денс център "Галаксико". Мис и Мистър на конкурса станаха Елена Георгиева и Богомил Менкизе.

    Финалът на откриването постави бенефис на Ива Калицова от денс център "Галаксико", която 12 години танцува в балета и сега се разделя с него. Ива изпълни танц, подготвен от хореографа Тихомир Митев.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини