Син на транспортен бос обвинен за катастрофа с 2 трупа

Синът на транспортния бос Младен Трайков - Любомир е шофьорът, предизвикал жестоката катастрофа в Пловдив, при която загинаха двама, а 4 деца остават сираци. 

Инцидентът стана на 18 ноември около 1,20 ч. на кръстовището на пловдивския бул. "Руски" и ул. "Ген. Данаил Николаев". 

26-годишният Любомир Трайков помете с лекия си автомобил "Ауди А7" друга кола - "Пежо 405". На място загинаха 46-годишният шофьор на пежото Атанас Ламджиев и 44-годишната Виолета Стоянова, която е седяла на предната седалка. 27-годишният племенник на Ламджиев и 23-годишната му приятелка бяха ранени, като момичето е в критично състояние и лекарите не дават гаранции за живота й.

Вижте снимки>>>

Пристигналите на място полицаи са установили, че шофьорът на аудито е седнал зад волана след употреба на алкохол. Любомир Трайков е задържан, а Окръжната прокуратура в Пловдив му е повдигнала обвинение за причиняване на смърт на повече от едно лице и на телесни повреди на повече от едно лице при управление на моторно превозно средство в пияно състояние. 

26-годишният Трайков се намира в болница, където се охранява от служители на сектор "Арести" към Областна дирекция "Изпълнение на наказанията"-Пловдив. 

Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Любомир е син на известен пловдивски бизнесмен. Баща му Младен Трайков е управител на фирма "Трайков транс" ООД, която е базирана в Първенец. Дружеството работи от 1994 г., а автопаркът му включва над 70 камиона. 
26-годишният мъж е административен директор на фирмата.

4 деца остават сираци

 Загиналите Атанас и Виолета оставят четири деца сираци. 

46-годишният Наско Ламджиев бе погребан вчера в чужд костюм. Приятели на семейството облекли починалия мъж за последния му земен път, пише "Марица". Наско работел на две места, за да издържа семейството си. Съпругата му Корнелия не работела, за да се грижи за трите им деца - 10-годишния Валентин, 9-годишната Александра и първокласникът Константин. Най-голямото момче има здравословен проблем, претърпяло е и няколко операции.

След катастрофата единствените пари, с които разполагало семейството, били 45 лева, намерени в джоба на Атанас, които той изкарал с лепене на коледна украса до последните часове, преди да бъде убит на място. С тях трябвало да купи храна. 

„В петък сутринта Корнелия ми звънна: Наско го няма. Веднага тръгнах към дома им. Разбрахме какво е станало. Корнелия нямаше пари дори за такси да иде до Съдебна медицина и до полицията. Затова казах, че целия ден ще бъда с нея. Хладилникът им беше празен. Със съпруга ми напазарувахме набързо най-необходимото. Говорих с приятели и роднини да им съберем пари за храна за месеца, предстои да се плащат сметките, трябва да се купят купони за храна за децата”, разказва най-близката приятелка на вдовицата. 

Виждайки ситуацията на осиротялото семейство, управителят на погребалната агенция Иво Найденов решил да се свърже с бащата на виновния шофьор, тъй като имали общи познати. 

„Младен Трайков беше в шок от случилото се. Веднага плати всички разноски по погребението. Поръча и съболезнователен букет. Изрази готовност да помага на семейството на загиналия мъж по всякакъв начин, да осигури средства за децата, да наеме психолог”, обясни Найденов. 

Близките на семейство Ламджиеви обмислят да отворят банкова сметка за събиране благотворително на средства за трите деца, останали сирачета. Децата се нуждаят от дрехи и обувки, както и от пари за издръжката си. 

Починалата в катастрофата 44-годишна Виолета също оставя 5-годишно сираче. Жената 15 години се борила да стане майка.

Междувременно във Фейсбук набира скорост онлайн петиция, която настоява Любомир Трайков да получи ефективна присъда за тежката катастрофа. „Ако днес не обърнем внимание на джигитите на пътя, то утре за тях ще е нормално да убиват отново и да се измъкват безнаказано или с леки условни присъди“, пише в петицията. 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ки
    кирсан илюмжинов
    1 0
    16:54, 21 ное 2016
    Сега на всички е ясно като бял най напред делото ще се отлага непрекъснато През това време ще се търси подходящ адвокат и още по подходящия съдия ще потекът едни парици към тях и други хора и след година любомирчо ще се кефи в още по мощно ауди Така ще е докато не вземем правосъдието в свои ръце Най напред Любомирчо а после и съдиата
Последни новини