Дядо Коледа пристига с мотор в Димитровград на 1 декември

    От Общината днес обявиха официално какво включва програмата за 1 декември, когато тук ще бъде посрещнат Дядо Коледа. Тя ще започне в 17:30 часа на площад "България". Тази година Добрият старец ще пристигне с мотор, след като в последните години използваше за превоз лимузина и училищен автобус. Няма да липсват елфи, Снежанка и останалите помощници, уверяват организаторите.

    На площада отново ще бъдат разположени пет къщички, в които ще бъде пощата на Дядо Коледа, Коледна работилница за еко украси, Коледна пекарна за украса на меденки, както и място за снимки с Дядо Коледа. За възрастните ще има отново Коледна гостилница с храни и напитки.

    В програмата, освен българската участничка в Детската Евровизия Лидия Ганева ще участват и популярният саксофонист Милен Стойков, заедно с хасковския балет "Гранд", солистката на Детския духов оркестър Божидара Антонова, която ще свири на флейта. ще участват и децата от денс център "Галаксико". Празникът ще завърши със запалването на Коледното дърво и традиционата заря.

    Днес започна и разполагането на дървените къщички на площад "България", където ще бъдат различните ателиета. Върви и профилактика на коледната украса по ел.стълбовете в града. Тази година тя частично ще бъде освежена.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини