Иво Димов с доклад пред национален форум за библиотеките в НДК

Кметът Иво Димов ще изнесе днес доклад пред Националния форум "Библиотеките днес", организиран от Фондация "Глобани библиотеки - България". Събитието е и с муждународно участие и се провежда в НДК, информират от пресслужбата на Община Димитровград.

Градоначалникът ще сподели успешния си опит в партньорството между общината и културния институт на тема "Библиотека - Община", коментираха от админиспрацията. Във форума участват над 800 представители на обществените библиотеки от цялата страна, академичните среди, изпълнителната законодателната и местните власти, неправителствените организации и бизнеса.   

Преди това Димов, който е и зам.председателят на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) ще участва в заседанието на Комисията по бюджет и финанси заради обсъждане на Закона за държавния бюджет.

Иво Димов и Дончо Барбалов от националното сдружение ще настояват за увеличаване на общата субсидия за делигираните от държавата дейности в частта общинска администрация с 6 млн.лв. както и за увеличаване на общата изравнителна субсидия с 2.1 млн.лв. за най-бедните общини. Друго от предложенията на НСОРБ е да бъде увеличена на целевата субсидия за капиталови разходи за общински пътища с 10 млн.лв., информират от пресслужбата на Община Димитровград.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    хахаха
    5 -3
    16:51, 29 ное 2016
    До къде я докарахме в тази жалка България, един прост кмет, с фалшива диплома да изнся доклад на библиотечни работници! Чудя се, да се смея ли или да плача.....

Още новини

Последни новини