Семейство обвини пожарникари в кражба на 300 000 евро

Богата ромска фамилия от пловдивската Аджисан махала обвини пожарникари, че са обрали 300 000 евро от дома им, докато потушавали малък пожар.

Огънят избухнал вчера следобeд в апартамента на Демир и Николета Александрови на 5-ия етаж в блок на бул. "Шести септември", съобщиха в. "Марица" и Радио Пловдив.

Николета Александрова била вкъщи с двете си деца, когато видяла искри зад дивана, който се възпламенил. На място дошли екипи на пожарната, които потушили огъня. Жената и двете деца са откарани за преглед в болница. 

Малко по-късно собствениците на жилището обвиниха огнеборците, че са им задигнали честно спестените 300 000 евро, скрити под пламналия диван. 

Скандалът събра десетки роднини на семейството. Пристигна полиция, както и бившият председател на Джамийското настоятелство Гюрсел Алиев, който е първи братовчед на Демир Александров и твърди, че торбата е останала непокътната от огъня и е изпразнена по време на гасенето.

Парите са били увити в торбата, залепена с тиксо под дивана. "Бяха 6 пачки от по 500 евро”, обясни Алиев.

По думите му, сумата била цялото семейно наследство от бащата на Демир. Събирани са с години и за да не ги държи в банка, Демир Александров ги сложил под дивана вкъщи.

От Областната дирекция на МВР в Пловдив съобщиха, че по случая има образувано досъдебно производство, въпреки че собствениците не са подали официално жалба. Уведомена е и прокуратурата. Към момента парите не са намерени.

"Нямам съмнения в служителите си. Досега подобно обвинение не сме получавали", коментира директорът на пловдивската пожарна комисар Димитър Стоенчев. 

Тепърва ще се изясняват и причините за пожара в апартамента.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    ..
    ..._1480492818
    6 0
    10:00, 30 ное 2016
    Наследство а... ? Ами ако не бяха дошли навреме пожарникарите така или иначе щяха да изгорят. Нека сега ги разследват от къде притежават толкова много пари. Май това е поредния опит да изкарат някой лев с измама... То и аз имах 1 000 000 лева наследство преди да напиша коментара, ама докато го пишех и изчезнаха...
Последни новини