Нов проект стартира димитровградската библиотека

Нов проект започва да реализира  Градска библиотека "П.Пенев" в Димитровград от началото на месец декември. Той се казва "Сподели моята зелена библиотека" и е по линия на "Глобални библиотеки". Насочен е към екологията и екологичното образование на децата, сподели ръководителят на проекта Светла Билярска. 

В рамките на разработката две групи от общо 30 ученици ще се обучават как се грижат за книгите, как да ги съхраняват за по-дълго време и как с тяхна помощ да изработват интересни фигури като коледна елха. Предвидено е и т.нар рециклиране на мебели, а също и много други интересни занимания. Децата, обхванати по проекта са от ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" в кв.Черноконево и са на възраст между 12 и 15 години. Стойността на разработката е 4 080 лв., а продължителността - 5 месеца. Проектът на местната библиотека е един от 17-те одобрени сред общо подадени над 50.

На среща с медиите днес от библиотеката отчетоха подробно и работата си по различни проекти. В рамките на консорциум „Модерни библиотеки“ преди месец директорът Петко Каневски и библиотекарят Валентина Терзиева посетиха Барселона. Предстои обмяна на опит във Финландия.

Продължават демонстрациите и обученията с роботите Финч. Пет такива бяха предоставени на ГБ "П.Пенев" от Американското посолство у нас. Вече са проведени 10 обучения с роботите в Димитровград, Хасково и Ивайловград.Над 200 читатели са обучени в курсовете за компютърна грамотност, които бяха възобновени през юни месец, въпреки ремонтите в сградата на библиотеката.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хо
    хохохо
    4 -1
    07:38, 7 дек 2016
    "В рамките на консорциум „Модерни библиотеки“ преди месец директорът Петко Каневски и библиотекарят Валентина Терзиева посетиха Барселона. Предстои обмяна на опит във Финландия."-- Ето това са "ползите" от разните му проекти. Останалото е ала-бала.
Последни новини