Проговори мениджърът, заснел опасните релси по линията за Хитрино

Цветелин Колев е мениджър на фирма за ремонт и поддръжка на локомотиви. През лятото той прави клип на жп релси, които подскачат под тежестта на влаковите композиции, минаващи през тях и го публикува във Фейсбук.

Видеоклиповете, разпространени в социалните мрежи, предизвикаха сериозни дискусии за състоянието на железопътната мрежа.

„Клиповете направих през лятото. През есента се направи ремонт, но той не беше съществен. Тогава не алармирахме никого. Това е работа на превозвачите, които минават по тази линия. Линията е много натоварена и от Русе до Варна пътуването с влак отнема 4 часа. Това е състоянието на цялата девета линия, която не е ремонтирана от много години”, обясни той пред NOVA.

"Ние работим с всички частни превозвачи и виждаме ежедневно какво се случва ежедневно - чупят се пантографи, амортисьори и това е заради едно сътресение на ходовата част. Локомотивите имат проблеми заради лошия път. Когато има несъответствие в ж.п. линията, се налага да се налагат ограничения на скоростта”, поясни Цветелин Колев.

По думите му обаче, частните превозвачи поддържат добре локомотивите и вагоните. „Това е един участък от 9-а линия, която е от Русе до Каспичан, в която на места има липса на баластова призма. На Хитрино също има подобен проблем. В неофициални разговори превозвачите ми споделят, че инфраструктурата е в лошо състояние”, каза още Цветелин Колев.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини