Мирела Демирева е Спортист на България за 2016 г.

Олимпийската вицешампионка в скока на височина Мирела Демирева е очаквано спечели наградата "Спортист на годината", която тази вечер беше връчена за 59-и пореден път.

Церемонията се проведе в НДК, а водещи бяха Ивет Лалова и Владо Николов.

Демирева спечели най-ценното от трите български отличия на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Тя завоюва сребърен медал и от другото си голямо първенство през годината - европейското в Амстердам. 27-годишната лекоатлетка вече получи наградата "Спортен икар", която традиционно предвещава победителя в Спортист на годината.

"Първо искам да благодаря на всички спортисти и деятели тук. Благодарна съм, че ми бе даден шанс да вървя по своя път. За мен е чест да съм тук. Много хора имат принос към всичко, което ми се случва сега. Искам да благодаря и на себе си, че запазих куража, продължих да се боря и не загубих вяра в себе си. Смятам, че съм доказателство, че когато на човек му бъде даден шанс, той може да постигне мечтите си", сподели развълнуваната Мирела Демирева.

Подгласници на Демирева станаха Елица Янкова, която взе бронзов медал от олимпийските игри и Радослав Янков, който спечели Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини.

В анкетата своя вот дадоха 154 действащи спортни журналисти от общо 51 електронни и печатни медии.

На четвърто място попадна Ивет Лалова, която 12 години след олимпийския си дебют отново се класира за финал на 200 метра. 32-годишната спринтьорка изпълни и целта си за участие в полуфиналите на 100 метра. Тя спечели и два сребърни медала от европейското първенство.

Пети е Григор Димитров (тенис), шести е боксьорът Кубрат Пулев, седми - алпинистът Боян Петров, осмото място е за Станимира Петрова (бокс), деветата позиция заема Александър Везенков (баскетбол), а десета е Цветана Пиронкова (тенис).

За отбор на годината бе избран ансамбълът по художествена гимнастика, който спечели бронз в Рио, като изпревари футболния шампион Лудогорец, националният отбор по волейбол за мъже и националният тим по хандбал за жени.

При спортистите с увреждания първата награда отиде при Ружди Ружди, който спечели златен олимпийски медал в тласкането на гюле с нов световен рекорд.

Източник: http://offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини