Наплив пред кабинетите на джипитата в Димитровград след Коледните празници

Опашки пред кабинетите на личните лекари бяха регистрирани в първия работен ден след Коледните празници в Димитровград. Джипита отчетоха по-голям брой пациенти с респираторни заболявания или т.нар. инфекции на горните дихателни пътища или симптоми на грип. Сред засегнатите има и много деца. Повече са били и регистрираните болни в дежурния кабинет в МБАЛ "Св.Екатерина" през празничните дни. Като цяло ситуацията е нормална за зимния сезон, трърдят медиците.

Днес от Регионалната здравна инспекция в Хасково съобщиха, че Хасковски регион е пред грипна епидемия. Заболелите са 273 на 10 000 души население. За обявяване на епидемия цифрата трябва да достигне 310 на 10 000. Засега няма да бъдат предприемани специални мерки, тъй като учениците са във ваканция, има и по-малко групи в детските градини заради празниците.

Грипът започва с висока температура и отпадналост. Може да бъде съпроводен и с други симптоми – кашлица, болки в ставите и мускулите, припомниха лекарите. Неадекватното лечение може да доведе до усложнения като отит, пневмония и друг заболявания. Затова при поява на първите симптоми е нужно да се потърси задължително лекарска помощ, съветват специалистите.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини