Липсата на лекари в димитровградската болница остава проблем

Проблема с липсата на медицински специалисти, които да работят в МБАЛ "Св.Екатерина" - Димитровград остана на дневен ред и през 2017 година. Това коментира кметът Иво Димов при посещението си в АГО, за да дари първото за новата година бебе.

"Много е трудно да привлечеш и задържиш специалисти със заплата от 600-700 лв. Ако си спомняте преди време бях докарал кандидат за управител на болницата от "Токуда" и заедно нейния управител и директора на Александровска болница имахме идея да привлечем специалисти от столицата, които да провеждат прегледи  периодично тук на място с идеята тежките случаи да се препращат към големите областни центрове и София. По необясними за мен причини това не беше възприето", бяха думите на градоначалника.

Невъзможността за адекватно заплащане на лекарите пък е заради лошото финансово състояние на здравното заведение. То остана почти непроменено и през 2016 година.

"Изчистването на натрупаните стари задължения на МБАЛ "СВ. Екатерина" е много сложен и бавен процес, но това което зависи от общината и от мен го правим на сто процента. Вече са погасени 1 млн. лв. от старите дългове на болницата", заяви още Иво Димов.

Той съобщи пред медиите, че се очаква за трета поредна година димитровградската болница да получи допълнително финансиране в размер на 310 000 лв. В общинския бюджет за здравното заведение са предвидени 180 000 лв., а 130 000 лв. ще бъдат национално финансиране.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Az
    az
    2 0
    22:24, 5 яну 2017
    това е целта на гадните КАУНИ-да съсипят болницата ни-до кога ще ги траем
Последни новини