Великите думи на Мерил Стрийп (видео)

Мерил Стрийп получи почетния "Златен глобус" - наградата "Сесил Б. де Мил".  Това бе обявено предварително, а освен това великата дама на Холивуд бе номинирана за най-добра актриса във филмова комедия или мюзикъл за превъплъщението си във филма "Флорънс". Това е 30-ата номинация на Стрийп, която е абсолютен рекордьор в това отношение. 

Мерил Стрийп използва речта си, за да призове новоизбрания президент Доналд Тръмп да спре униженията и тормоза спрямо други общности. Нейните речи винаги са впечатляващи. Всички притаяват дъх, когато тя говори. Този път думите ѝ бяха посветени на отговорността да имаш власт и човека, който пред всички се подигра на журналист с увреждания

При това Мерил Стрийп нито веднъж не спомена името на новоизбрания президент, тя описа и критикува поведението и политиката му. Носителката на три Оскара каза, че действията му легитимират тормоза.

"Тази година едно изпълнение ме смая. Не защото бе добро"..."то разби сърцето ми".. "и това не беше във филм. То беше в реалния живот", каза Стрийп за случая, при който Тръмп имитира журналист с увреждания. "...той ще седне на най-важния стол в нашата страна. Той се сдобива със сила, правомощия и отговорността да управлява една огромна държава". 

"Този инстинкт да унижава, когато е моделиран от някой в публичнато пространство от някой силен, то се просмуква надолу в живота на всеки. Неуважението поражда неуважение. Насилието подбужда насилие."

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Би
    бивш фен
    4 -3
    10:41, 9 яну 2017
    Велики думи, колко да са велики?! Принизи се до нивото на цялата истерична клика, която рева за Хилъри. Всяко културно и светско събитие го обърнаха на политика. Иначе защо ще изберат и най-грозната участничка на конкурс в Хелзинки за мис красавица, ?! О, бедни ми Йорк...накъде тича тоя свят?!
    • Xa
      xaxa
      3 -2
      10:49, 9 яну 2017
      Очевидно вече се е просмукало надолу до теб. По-добре ругай тези, които поискаха евтина работна ръка, вместо да плащат на собствените си хора. И я получиха в неприятно големи количества. В някогашна Америка - внос на роби, в днешна Европа - гастарбайтери от Изтока и бившите колонии. Този свят открай време тича подир парите.
Последни новини