Чакат заповед на министъра за официално удължаване на ваканцията в Димитровград

Все още няма заповед от Министъра на образованието за удължаване на ваканцията на учениците в община Димитровград. Освен тук, за удължаване на ваканцията се настоява в обще пет общини от Хасковска област заради усложнената зимна обстановка, заяви пред Dimitrovgtad,bgvesti.net временният шеф на РУО на МОН Румяна Делчева.

Тя каза, че е изпратена обобщена информация с молбите от кметовете на шестте общини и се очаква отговор от министър Меглена Кунева. Дали ваканцията ще бъде удължена официално ще стане ясно по-късно след обяд, коментираха от пресслужбата на Министерството на образованието.

Както писахме, кметът Иво Димов е изпратил писмо до министъра за удължаване на почивните дни на децата. По решение на ръководството на ОУ "П.Славейков" за неучебни дни 12 и 13 януари. Неофициално неучебни ще бъдат четвъртък и петък и в СУ "Васил Левски". Всички директори на тукашните училища, обаче очакват заповедта на министър Кунева за официално удължаване на ваканцията с още два дни.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хр
    Христова
    1 0
    15:41, 11 яну 2017
    Последно, няма да се удължава ваканцията или още се чака заповедта? Защото излиза, че заглавията на двете статии си противоречат...
Последни новини