Иво Димов: Децата няма да са на училище на 12 и 13 януари

Децата в община Димитровград няма да са на училище на 12 и 13 януари - четвъртък и петък. Това заяви кметът Иво Димов по повод актуалната тема за удължаване на ваканцията на учениците. До последно днес след обяд в Регионалното управление на образованието - Хасково се очакваше заповед на министъра за обявяване на 12 и 13 януари за неучебни дни. Такава пристигна малко след 17 часа днес. В нея се казва: 

"Със заповед на министъра на образованието и науката 12 и 13 януари 2017 г. са обявени за неучебни дни за всички училища на територията на общини Димитровград, Ивайловград, Маджарово, Симеоновград, Стамболово и Хасково".

"Дали ще стане със заповед на министъра, с моя заповед или с такива на директорите, аз съм категоричен, че децата няма да учат тези два дни", бяха думите на градоначалника. Учебният процес се възстановява на 16 януари, понеделник.

Темата за ваканцията превзе социалната мрежа днес след като от ОУ "П.Славейков" обявиха, че възпитаниците им няма да са на училище, защото в класните стаи не може да бъде постигната нужната температура от 18 градуса.

Неофициално стана ясно, че училищата в общината са предупредили преподаватели, персонал и ученици, че ваканцията се удължава до понеделник. Появиха се и постове на учители и ученици във Фейсбук по същата тема.

Преди обяд кметът Иво Димов съобщи, че е изпратил писмо до министерството на образованието с молба четвъртък и петък да са неучебни, заради усложнената зимна обстановка в общината. Чакаше се и въпросната заповед в Регионалното управление на образованието в Хасково.

Припомняме, че учениците от община Димитровград са във ваканция от 23 декември 2016 г. След края на Коледната, бе обявена грипна ваканция, която бе удължавана на два пъти - първо до 9 януари и после до 12 януари. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини