Иво Димов: Разчиства се снега по второстепенните улици в Димитровград

Изображение 1 от 4

    Продължава разчистването на снега по второстепенните улици в Димитровград, но обстановката в града не е такава, каквато трябва да бъде, призна пред Дарик кметът Иво Димов. Заяви, че такава зима не е имало от 2012 година и от тогава той за втори път си взема отпуска, за да следи отблизо ситуацията със снегопочистването.

    Комбинацията от минусови температури и снеговалеж от близо 50 см. е най-лошата, която можеше да се случи, допълни градоначалникът. Припомни, че преди снеговалежа вчера преди обяд главните улици на града са били почистени, но след обяд отново е заваляло.

    Друг проблем, пред който е изправена общината е, че пясъка и солта са на привършване.  До момента са изразходвани 370 тона, а през целия зимен период на миналата година са били нужни 250 тона.

    Димов заяви, че очаква в следващите няколко дни да бъде презаредено с нови количества преди очаквания сняг в началото на идната седмица. Недостатъчни са се оказали и предвидените в бюджета средства за снегопочистване, а колко са изразходвани тепърва ще се изчислява.

    По отношение на МТЛБ -то, собственост на Общината, което стана повод за коментари в социалната мрежа, кметът уточни, че то се използва за първа година в борбата с преспите.

    "Това не е машина, която може да чисти улици и булеварди, така както си представят доста от хората. Тази техника се ползва в случаи, когато има кризисна ситуация и друга техника не може да бъде използвана", каза градоначалникът.

    Посочи, че вече осем пъти е изпълзвана въпросната техника за борба със снежната обстановка. Последният път е бил снощи, когато кола на частна фирма е закъсала по пътя между Воден и Черногорово.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини