Един човек и над 240 декара гори спасиха огнеборците в 61 пожара през декември

През последния месец на 2016 година на територията на област Смолян са регистрирани общо 88 произшествия, от които 61 пожара.

18 пъти оказване на техническа помощ и са проведени 9 аварийно-спасителни 11 от огнените инциденти са с нанесени материални загуби, повредено имущество на две домакинства, опушени над 335 кв. м. стени и също толкова покривна конструкция. Унищожени са 500 бали фураж, повредени са масивни складови и спомагателни постройки, унищожено е едно МПС.

При извършените пожарогасителни и спасителни дейности е спасен един човек, 68 сгради и 241 декара гори, както и 8 контейнери за смет, 2 леки коли и 25 пчелни кошери.

Почти половината-31 от пожарите, са възникнали в следствие на непочистен комин, останалите поради небрежност при боравене с открит огън и само 8 поради други причини- техническа неизправност, късо съединение и скъсан далекопровод.

Регионална дирекция „ПБЗН“ Смолян припомня, че е необходимо да се спазват правилата за пожарна безопасност при експлоатацията на отоплителни уреди в домакинствата.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини