Стефан Димитров предлага на Иво Димов да се кандидатира отново за депутат

Общинският съветник Стефан Димитров е изпратил отворено писмо до кмета Иво Димов, информират от офиса на "Да за Димитровград". В писмото Димитров изразява недоволство си от снегопочистването на града и общината за поредна година. 

"И тази година не успяхте да се справите със снегопочистването. Някак привично за Вас стана в трудни ситуации да мълчите и дори да не оправдавате бездействието си. Само, че тук живеят хора. Тези хора плащат данъци и имат право да се предвижват безпрепятствено по улиците в общината. А Вие не им го осигурявате. Дори похарчените за снегопочистване средства не успяхте да оправдаете", пише общинският съветник в отвореното писмо.

После предлага на градоначалника да се оттегли от поста си и да се кандидатира за народен представител отново, тъй като по думите на Димитров вероятно ще бъде по-полезен като депутат.  Припомняме, че преди да стане кмет на Димитровград през 2011 година Иво Димов бе народен представител.

Цялото писмо на Стефан Димитров до Иво Димов публикуваме по-долу:

ОТВОРЕНО ПИСМО

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИМОВ,

За поредна година Димитровград е изправен пред снежните предизвикателства на зимния сезон. Натрупалата над 50 см бяла покривка отново се оказа непреодолимо препятствие за фирмите ангажирани със снегопочистването на територията на общината ни.

С настъпването на новата година, всички ние, димитровградчани, очаквахме и по-добри резултати по почистването на пътищата в общината. Но, уви, това не се случи! Почти месец вече градът ни е „блокиран” от снежните преспи. Голяма част от второстепенните пътища в града ни все още са „заледени”. Немалко са и тези, по които не могат да се разминат два автомобила. Пешеходците трудно преминават през „стъклените” тротоари. А такситата увеличиха таксите за превоз, заради обстановката. И всичко това, защото ръководството Димитровград за поредна година не си свърши работата. Въпреки че през изминалия мандат природата бе благосклонна и не ни изпрати тежка зима, дори тогава Вие, г-н Димов, не успяхте да се справите адекватно със почистването. Сега обаче, снегът буквално ни затрупа. Смело мога да кажа, че през първите ден-два от валежите по улиците не видяхме специализирана техника. Едва след това, когато пътищата вече бяха заледени, фирмите се втурнаха да разчистват.

През предходните години Вие повтаряхте пред медиите едно и също - как не сте доволен от снегопочистването. Сега: Ни вопъл, ни стон! Само заместник-кметът г-н Минков на 6 януари благоволи да съобщи на обществеността, че пътищата в общината са проходими. Да, проходими са за специализирана техника, за всички останали са предизвикателство.

Въртим се в един порочен омагьосан кръг. А тази история се повтаря всяка година. Може би се надявате ние, димитровградчани, да развием някакво мазохистично чувство - да приемаме за нещо нормално всички неуредици, които сме принудени да търпим. Само че сняг вали не само в България, но и в Европа, където общините имат ангажимента да следят за почистването на улиците от първата паднала снежинка, та до последната.

Неприятната ситуация, породена от обилните снеговалежи, е наистина тежка, но справянето с нея се свежда до логистика и координация между различни институции – нищо повече!

Г-н Димов, и тази година не успяхте да се справите със снегопочистването. Някак привично за Вас стана в трудни ситуации да мълчите и дори да не оправдавате бездействието си. Само, че тук живеят хора. Тези хора плащат данъци и имат право да се предвижват безпрепятствено по улиците в общината. А Вие не им го осигурявате. Дори похарчените за снегопочистване средства не успяхте да оправдаете.

В тази връзка, Ви препоръчвам, отново да предприемете необходимите действия и да се кандидатирате за народен представител на предстоящите парламентарни избори. Може би там ще бъдете по-полезен. Но основният ми мотив да Ви дам тази препоръка, е желанието ми да се осигури адекватно почистване на пътищата на територията на община Димитровград. Убеден съм, че има някой, който може да заеме Вашето място и Ви покаже как всъщност трябва да процедира един управник в трудни ситуации!

С уважение: СТЕФАН ДИМИТРОВ,

Общински съветник

Коалиция „Да за Димитровград”

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

  • 1
    Ге
    Георги Марков
    22 -43
    15:12, 31 яну 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
    Сл
    Славка Николова
    22 -41
    15:13, 31 яну 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 3
    Из
    Избирател
    30 -6
    15:44, 31 яну 2017
    Глупав начин да привлечеш внимание, дори и това със снегопочистването да е 90% истина. Димитров е умен мъж, чудя се защо прави това и кой го съветва?!
  • 4
    Ив
    Иванина
    18 -28
    15:57, 31 яну 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 5
    Да
    ДА СИ КАЖЕМ ИСТИНАТА
    45 -19
    16:59, 31 яну 2017
    При димитров положението беше същото май забравихте......на кои беше снегопочистващата фирма .......при този сняг тази зима димитров щеше да изпадне в ужас да не би той да се справи по добре ...то в ясно че злобата към иво димов е огромна ......кого да сложим за кмет ..димитров ли пак......факт е че димитровградчани обичат кмета иво димов ....стефчо не се спря да плюе от яд и омраза че града не го харесва ..еми спри се вече продължаваш да се излагаш.........господи прибери си изчадието....
  • 6
    Ах
    Ах пак съм аз
    44 -12
    17:38, 31 яну 2017
    Боже колко много му се иска на Стефчо пак да стане кмет - и как ще командва-а-а-а!!!! Да, ама не! Хората разбраха колко му е багажа и ........... , просто няма смисъл!!
  • 7
    Ив
    Иванов
    12 -10
    18:04, 31 яну 2017
    Господа, време е да работите заедно в противен слу4ай само хората страдат....Ние гражданите от Димитровград искаме можеш и знаеш кмет.
  • 8
    Ло
    локомотива
    15 -22
    18:27, 31 яну 2017
    колега или колежке,само за багаж не говори,и двама... Виж коментара
  • 9
    Ni
    NIK0
    5 -2
    20:35, 31 яну 2017
    Цялата работа е в някои настоящи и бъдещи проекти.Ако не ги води идеята „едни пари за УСВОЯВАНЕ“ едва ли щеше някой да знае кои са и двамата. Филма стар но героите не са умрени.
  • 10
    Хв
    Хвани единия, удари другия
    20 -5
    21:42, 31 яну 2017
    И двамата не са китка за мирисане, но това си избираме. Но от двамата по борбения е Стефан. Ако добави малко човечност няма да бъде равен. За депутат Иво не става, дори не знае кой е занесъл фалшивата му диплома в канцеларията на Народното събрание. Прокуратурата се прави че нищо не е станало. Учим децата си, късаме от залъка си за да ги изучим, и после попадаме на кмет с фалшива диплома. Това ли е просперитета. това ли е примера. Тарикатлъци. Та този футболист не се е научил на техника във футбола, но е изучил тънкостите по ударите в кокълчетата. Е толкова му беше и това. Кога ще има коректност в нещата. Снега непочистен, проектите претупани, дадени пари за нерентабилни проекти. Мърлява работа.
  • 11
    Az
    az
    6 -3
    23:01, 31 яну 2017
    Я се стегнете бе мишоцил-Какво правите бе-Подигравате се с толкова хора-Големи боклуци май ще излезвите-Я СЕ СТЕГНЕНЕТЕ НАЙ СЕТНЕ
  • 12
    Ка
    Катя
    12 -3
    00:58, 1 фев 2017
    От целия град най-чисто е на паркинга пред Кауфланд.Можело значи.Трябва да назначат шефа на Кауфланд за началник на снегопочистването и нещата ще се случат и в останалата част на града ни.
  • 13
    Ми
    митко
    15 -10
    08:42, 1 фев 2017
    този болен стефчо не разбра ли че не може вече да стане кмет та нали неговата фирма чисти града този само акъли да дава за нищо друго не става бях ме те позабравили ама мама не иска така затова пак иска да си кмет но няма да стане ама да те направи депутат в новата партия ти така и така ги обиколи всичките ама не ставаш със тази злоба
  • 14
    Са
    Сашо
    10 -13
    09:04, 1 фев 2017
    Тия защитници на Кмета са всички некадърници назначени от Димов без конкурс...и папкат от общиската софра...те не хаят че тяхното дете може да падне и си счупи крак, ръка...по важното е службата...защото махне ли се кмета тръгват си те.....
  • 15
    Гр
    Гражданин........
    12 -2
    10:54, 1 фев 2017
    Кмете, махни некадърниците които те дърпат надолу,вси4ки директори в у4илище, детски градини 4иновници , избери можещи ли4ности..........
  • 16
    Та
    Така
    8 -6
    13:45, 1 фев 2017
    Абе гражданин, първо трябва да се махне кмета, той назначава тези некадърници както ги наричаш. Смяташ ли, че кмета е по-кадърен и защо. Вярно е, че е получил нова диплома но не вярвам, че умствено е по-добре. Гражданин от ГЕРБ, каквото и да направят от партията все е "хубаво". Докога с тези мераци. Колко по-добри деца има, с дипломи от ВУЗ, а не тези наложени от партии и пари......
  • 17
    Ми
    Михаил
    14 -7
    15:01, 1 фев 2017
    Тоя стеФчо вижда ли че нищо не става от него, ами тръгнал да се заяжда, този лъжец и измамник, не разбирам за какво въобще се обажда, а не си стои в мишата дупка гадния Плъх!!!
  • 18
    Дг
    Дг
    2 -3
    11:08, 4 фев 2017
    Снегопочистването само не знак за възможностите на кмета. Градът изглежда мнооого добре в мандата на Иво Димов. Не знам докога с тази злоба и завист!? А Стефан плюе, за да бъде отново кмет. Това всеки го разбира. По-добър да спре! Защото хората не са чак толкова глупави. Имаха възможност да сравняват. Мисля, че Стефан вече няма шанс.
Последни новини