Цигарените контрабандисти възраждат Мерцедеса за нелегален пренос на стока

    Резервоар на български автомобил, пълен не с бензин, а с натъпкан с цигари разкриха служители от митническа мобилна група на МП Капитан Андреево.

    Контрабандата в Мерцедеса, в който пътували мъж е и жена, български граждани, е заредена в Турция. Колата се е движела на газ.

    На българско пътниците заявили, че няма какво да декларират пред митническите служители. Въпреки, че двамата пасажери били убедителни, че не пренасят стоки и валутни ценности, возилото им е отклонено за щателна митническа проверка, като е приложен методът „анализ на риска“. При проверката митничарите се оказали абсолютно прави за първоначалната си преценка, че автомобилът е потенциален вносител на нерегламентиран товар.

    В резервоара на Мерцедеса са открити 498 кутии папироси от различни марки, без акцизен бандерол. При проверката се установява, че още 20 кутии са укрити в седалката на шофьора.

    Като собственик на цигари се признала жената. За нарушението й е съставен акт по Закона за митниците и е задържано обезпечение в размер на 5000 лева.

    Преди около 5-6 години в разцвета на „куфарната“ търговия колите от старите модификации на Мерцедес бяха най-предпочитаните за пренасянето на нелегални стоки от контрабандистите и още по-специално за тези, които се занимаваха с цигари, тъй като резервоарите на тези автомобили са с много по-голям обем и са прекрасни тайници. В годините най-находчивите контрабандисти дори измисляха модификации за двойно разширяване на пространството, в което да укриват незаконнопренасяната стока.

    Според ставката на Агенция „Митници“ през първите пет дни на февруари служители на граничния с Турция пункт „Капитан Андреево” са задържали 73 260 къса в 3 663 кутии цигари без акцизен бандерол.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини