Няма да признаят 20 000 лв. от разходите на снегопочистващата фирма в Димитровград

    Разходи в размер на 20 000 лв. няма да бъдат признати на фирма "Нео Титан", която отговаря за снегопочистването на Димитровград и крайните квартали, съобщи на пресконференция днес зам.кметът Светослав Стойков. На среща с медиите той даде гласност на анализа, който Общината е направила за снегопочистването до момента. Причината за финансовата корекция, която Общината налага е некачествено изпълнени дейности.

    Стана ясно, че 14 автомобила са били използвани при почистване на улиците в града, общо направените машиносмени са 291. Използвани са били 335 тона сол и 98 тона пясък. 145 572 лв. без ДДС е общата стойност на извършените от "Нео Титан" до момента дейности. От тази сума ще бъдат приспаднати 20-те хиляди лева, каза Стойков. Добави, че за изминалата 2016 г. разплатени на "Нео Тинан" за тази дейност са 72 128 лв.

    "Държа да подчертая, че на фирмата се плаща за свършена работа и изразходвани материали при представяне на протоколите. Парите за снегопочистване не са свършили, знаете, че бюджетът на общината може да бъде актуализиран, така, че да се разплатят тези разходи", посочи зам.кметът.

    "По време на цялото снегопочистване кметът, аз и колегите бяхме по места. Гражданите също видяха какво се правеше", каза Стойков. По думите му, централните булеварди са били изчистени, но същото не може да се каже за второстепенните улици в града.

    Проблема не в това, че не се чистеше, а в това, че фирмата няма готовност да поеме тежка зимна обстановка, заключи Стойков. Той благодари на служителите в "Нео Титан" за положените усилия при минусовите температури. Финансовата санкция е насочена към ръководството на фирмата, заявяват от Общината. 

    Предстои да станат ясни до дни  резултатите от анализ на снегопочистването по селата в общината, допълни зам.кметът. Заяви, че не е доволен от почистването на Меричлери, Каснаково и други населени места, но проблем са се оказали сериозните снегонавявания в общината. Не е било оставено обаче непроходимо село, подчерта той.

    По-късно от пресслужбата на кметството допълниха, че на фирма "Неотитан"  ще бъде платено с 16 000 лв. по-малко за сметосъбирането, извършено през месец януари. В договора, сключен с Общината е посочено, че също се плаща за извършена дейност. Поради лошото време не са обслужени много контейнери включително и по селата, заявяват от Общината.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ке
      Кера
      7 0
      22:02, 15 фев 2017
      Как пък ги сметнаха точно 20000 и 16000?Много кръгли суми,погледнали са в тавана и са ги измислили.Вероятно санкциите ще паднат в съда.Но все пак от тия пари да дадат на оня човек,който чистеше пътеките в парка с паметниците гол до кръста.Най-добре с почистването се справи той.
    • 2
      Ил
      ИЛИЯ
      3 0
      06:28, 16 фев 2017
      На този човек който чистеше във парка...без да иска да му се заплаща....едно благодаря не му казаха....затова пък благодариха на тези които им се плащаше....и не си свършиха работата....
    Последни новини