Професионалната гимназия в Димитровград почете своя патрон д-р Асен Златаров

     Патронен празник има днес единствената професионална гимназия в Димитровград. възпитаници и преподаватели днес отдадоха почит на своя партон - проф.д-р Асен Златаров. Пред паметника му в двора на училището бяха поднесени цветя.

    С това бе поставен и финала на традиционните Дни на Златаров в гимназията. Тази година те включваха инициативи като състезание по козметика за направата на прически и грим, кулинарна надпревара за изработване на сладкиши и тестени изделия и др.

     Учениците пък от всички специалности демонстрираха интересни проекти, свързани с изучаваните професии. Гостите на „Панаир на професиите“ наблюдаваха как изригват вулкани, как се извлича цвят от червено зеле, как можем да проверим дали има нишесте в закупеното от магазина кисело мляко или как сами да си направим червило от неизползваеми вече червила и др.

    Проведе се и тази година волейболен турнир, организирано бе радиопредаване за живота на Асен Златаров, както и посещение на дома му в съседно Хасково.

    Новост тази година бе презентация за безопасен интернет, която накара голяма част от присъстващите да се замислят как сърфират.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини