Доброволци опазват новите книги в димитровградската библиотека

    Укрепване на кориците на новопостъпили книги, преди да бъдат предоставени за ползване направиха доброволци, работещи по проект в димитровградската библиотека. За целта две групи ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в кв. Черноконево използваха специално прозрачно самозалепващо фолио, предназначено за тази цел. То се нарязва на ленти с широчина 6-8 см., които се залепят върху гърба, горната и долната корица на книгата.

    "Работата изисква търпение, сръчност, усет и естетически вкус при изпълнението на тази задача. Успяхме да облепим и укрепим 540 нови книги. Така обработени, книгите имат по-дълъг живот, могат да се запазят по-чисти, да бъдат с по-здрави корици и ясни сигнатури", коментираха ръководителите на доброволческите групи Стелияна Драгиева и Вирджиния Минчева.

    Учениците направиха и жест към гражданите, които не са читатели на библиотеката, като допълниха с нови заглавия къщичките за книги в центъра на града. Те бяха поставени на различни места в Димитровград преди 2 години.

    Екологичният проект, по който работят децата се осъществява вече трети месец в Градска библиотека „Пеньо Пенев”. Той е съвместна инициатива между библиотеката, фондация "Подари усмивка" и ОУ "Св.Св.Кирил и Методий". През март една от плануваните дейности е рециклиране на мебели.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини