Възпитаници на Детски и младежки център завоюваха награди от национален конкурс

    Възпитавици на ОП "Детски и младежки център" - Димитровград се завърнаха с награди от Осмото издание на националния конкурс "Музикални награди", което се проведе в Казанлък. Конкурсът е за млади таланти в областта на музикалното изкуство и се организира от СУ „Екзарх Антим I”.

    Първо място в раздел "Вокални и солови изпълнители" завоюва Кирил Радев от школата по китара. Също първо място е спечелила Даяна Славова от школата за фолклорно, поп и джаз пеене. Възпитаничките на на същата школа Дамиана Георгиева е на второ място, а  Виктория Калоянова е с трета награда.  Дария Тончева отново от същата школа е с поощрителна награда, информират от Детски и младежки център. Ръководители на младите таланти са Боян Митев и Николай Делчев.

    В конкурса са били включени  172 изпълнения от различни краища на страната. Журито е включвало изявени музикални специалисти -  председател проф. д-р Ромео Смилков от АМТИ. И членове: доц. д-р Георги Петков от Департамент Музика при Нов български университет, доц. Етиен Леви – също от НБУ, Илияна Аргирова - старши експерт към Регионален инспекторат - Стара Загора. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини