Вандали пак потрошиха детската площадка на бул."Раковски"

    Вандали отново посегнаха на детската площадка, която се намира до блок №42 на бул."Раковски" в Димитровград, информират от кметството. За пореден път са повредени въжената линия, скъсана е люлката - гнездо, този път е засегната и въжената пирамида и пейките.  Нанесените щети са за близо 10 000 лв, уточняват от Общината.

    Площадката бе официално открита през септември 2015 г. Изграждането й струва 170 000 лв. Тя е с модерни съоръжения, които са атракция за малчуганите. За кратко време мястото се превърна в любимо за малки и големи.

    Посегателствата върху детския кът започнаха още след откриването му. Скъсана бе люлката гнездо, а последователно бе повреждана и с открадната седалка люлката с въжената линия. Имаше и посегателства върху пейки, кошове за смет и др.

    От Общината призовават гражданите, които станат свидетели на подобни прояви, да сигнализират органите на реда, за да бъдат взети мерки.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ni
      NIK0
      5 -3
      18:34, 6 мар 2017
      Много лесно се решава въпроса: -слагате някъде една камера и когото хване полицията ще плати и нея. Проблема е че идват избори и загубата на два три цигански гласа може да се окаже фатална :)
    Последни новини