Алеята на новия живот се пренася в двора или междублоковото пространство

    Инициативата "Алея на новия живот" в Димитровград от тази година се пренася в междублоковите пространства или в частни дворове. От Общината обявиха, че за 7-ма поредна година набират заявления за участие. Това става от днес - 13 март и ще продължи до 30 март 2017 г.

    Както е известно, родителите и близките на децата, родени година назад могат да засадят декоративни дръвчета на своите деца. Става дума за малчуганите, появили се на бял свят от 10 март 2016 г. до 10 февруари 2017 г. Този път обаче, семействата сами могат да изберат къде да засадят дръвчето. Могат да сторят това, освен в парк "Марица", в своя двор или в междублоково пространство.

    В последните години част от фиданките в парк "Марица" изсъхват, тъй като не се полагат грижи за тях. Сега от администрацията в Димитровград се надяват, че родителите и близките ще обгрижват дръвчетата повече.

    Заявления могат да се подават в центъра за административни услуги на първия етаж в кметството. Формуляр може да се изтегли и от сайта на Община Димитровград. Иницииативата по засаждане на новите дръвчета е планувана за 9 април 2017 г. от 10:00 часа в парк "Марица".

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини